Clasa a II-a B Liceul Tehnologic Antim Ivireanu

(fosta Scoala generala nr. 191) Drumul Taberei
An scolar 2013-2014
Prof. Claudia Oproiu

Pe urmele contelui Dracula- tabara de vara

Aici gasiti formularul de inscriere in tabara, ce trebuie completat si semnat pentru fiecare copil in parte, de catre un parinte. Formularele trebuie prezentate la sosirea in tabara,  impreuna cu avizul medical luat cu 48 de ore inainte. 

Plecarea in tabara, luni, 14 iulie, ora 10.00 de la statia de autobuz Poiana Muntelui. 


Va rog sa aveti si forumularul completat, trebuie sa il dam cand ajungem in tabara. 

Vom face o oprire la Cetatea Rasnov (5 lei intrarea pentru copii). 

Prima masa va fi cina. Masa de pranz va fi de la pachet (fructe, sandwichuri). 

http://www.tabere.ghiziiromaniei.ro/tabara-bran

Perioada: 14 – 20 iulie

Într-o tabără, copiii şi tinerii îşi dezvoltă cunoştinţe şi abilităţi. De asemenea, experienţele legate de convieţuirea împreună cu alţii pe parcursul unei săptămâni, departe de parinţi, fără ajutorul acestora, este importantă. Socializează şi relaţionează, leagă prietenii, sunt responsabilizaţi şi încurajaţi să ia decizii şi să se descurce singuri în diferite situaţii. Devin mai conştienţi de propria valoare şi astfel capătă încredere în forţele proprii. Este un prim pas spre viaţa de adult. "

Excursie Edenland 11 iunie 2014

Intalnirea la ora 7.15 in statia de autobuz de la Poiana Muntelui. Plecare la 7.30. Intoarcerea la ora 19.00.
 
 

6 iunie, Clasa a II-a B "bucatareste"

   Sub indrumarea unui bucatar profesionist 

Ingrediente: biscuiti "populari", cacao, bucatele de rahat/ stafide/ fructe confiate. Dupa gustul fiecaruia, se poate renunta la anumite ingrediente sau se pot adauga altele.

Ustensile: un castron mare de plastic, un prosop de bucatarie, o lingura pentru amestecat. Optional: manusi, sort, boneta de bucatar :)

Sapun, servetele, lapte, cutite de plastic si pofta de distractie si de a face ceva inedit avem la scoala. :)  + Sirop din zahar si esenta de rom + folie transparenta

5 iunie, Ziua Invatatorului, activitati specifice

Joi, 5 iunie, vom avea urmatorul program:

8.00 - 9.00 Activitati Junior Achievement (ne trebuie foarfeca si lipici)

9.00 - 10.00 Concurs de desene pe asfalt (creta) 

10.00 - 11.00 Activitati sportive in curtea scolii (minge, palete de badminton etc.) 

Saptamana Altfel

Curând, ne vom bucura de câteva zile in care lăsăm acasă ghiozdanele, manualele, culegerile, caietele. Vom pleca spre școală doar cu entuziasm, curiozitate, prietenie, inspirație și poftă de a face ceva inedit.

Iată unde, cum și ce vom face în  săptămâna 7 – 11 aprilie, 2014:

Luni, 7 aprilie -  Concursul "Fii inteligenT la matematica" (pentru cei inscrisi).  Subiecte si bareme aprilie 2013 - click

            - Vizita IKEA - Vizita va cuprinde un tur de magazin in care copiii vor invata despre proiectarea si fabricarea sustenabila a produselor IKEA, despre reciclarea deseurilor, despre economisirea energiei si alte notiuni despre sustenabilitate explicate pe intelesul lor. De asemenea, le vor oferi copiilor si o gustare din partea magazinului. Este necesar sa avem un adult la fiecare 10 copii din grup. 

Marti, 8 aprilie Ateliere de prezentare, oferite de Clubul Colibris - Școala nr. 142, Strada Centurii, nr. 4, (Metrou Lujerului), sector 6,  vor dura cate o ora cu grup de 12 copii, grupul urmand a trece, prin rotatie, pe la fiecare atelier.

1. Chitara clasica, sustinut de Alexandru Ionescu - Rubio (este artist si intemeitorul trupei Latin Expres);

2. Yes, You Can - curs de dezvoltare personala pentru copii - sustinut de Christian Nistor - un curs foarte dinamic care implica copiii in activitati fizice, logice, emotionale.

3. Actorie si improvizatie - sustinut de Oana Bineata- este un curs cu multe exercitii care se fac in cadrul Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica, adaptate varstei copiilor. Este foarte haios, antrenant, creativ.
 
Miercuri, 9 aprilie Concursul "comunicare.ortografie.ro" (pentru cei inscrisi) - in scoala.  Subiecte si bareme aprilie 2013   - click
 
                 - Oua incondeiate (atelier de creatie)- sala de clasa. Copiii vor veni cu oua fierte 
               -  Activitati in proiectul Junior Achivement (educatie antreprenoriala)
 
Joi, 10 aprilie-  "Scoala Altfel merge la Granini" - vizita la fabrica Granini. O vizita deopotriva distractiva si educativa in fabrica pentru a le arata elevilor toate secretele sucului.
 
Vineri, 11 aprilie  In vizita la fabrica de ambalaje Can Pack  (Berceni)
 
Toate activittile sunt gratuite. 
 

Macheta anotimpurilor- proiect in echipa


 Data de finalizare a proiectelor - 4 aprilie 2014. Fiecare echipa va prezenta in fata colegilor macheta realizata.

Pentru realizarea machetelor copiii pot folosi: hartie glasata, hartie creponata, vata, crengute, bete de chibrit, plastelina, material textil etc. 

 

 

O ora de istorie sincera

Vineri, 21 martie, de la ora 11.00, la initiativa IRIDIS, asteptam vizita unor istorici si arheologi de la Muzeul de Istorie al Romaniei pentru realizarea unei lectii deschise cu tema "O lectie de istorie sincera. Dacii si romanii". Lectia se va desfasura in sala noastra de clasa. 

  

Pe 13 martie vom merge la Teatrul Excelsior pentru spectacolul "Hainele cele noi ale printului, cu incepere de la ora 10.00.

Spectacolul este organizat de scoala. Transportul este asigurat.  Prezenta nu este obligatorie, merge doar cine vrea.


Colindam...colindam...

La propunerea parintilor, se anuleaza ziua de colindat de joi, 19 decembrie si cei care locuiesc departe de scoala se aduna sa primeasca colindatorii la casa Marei Popescu, miercuri, 18.12. (ultima casa colindata) 

         Primii vor fi colindati parintii care locuiesc in zona scolii.

 Vom pleca la colindat miercuri, 18 decembrie. in jurul orei 17.00.Intalnire in clasa la ora 16.30 

Sunt 25 copii-colindatori si 10 case colindate, dar 25 de familii care ofera daruri. 

Decizia este in totalitate a parintilor, referitor la cum organizeaza primirea colindatorilor si darurile oferite. 

Atelier "Spiridusii Moului"

Sambata, 14 decembrie, elevii clasei noastre sunt invitati alaturi de mamicile pricepute la un atelier de cusut si accesorizat traistute pentru colindat, cu toate materialele puse la dispozitie de organizatori - mamici din clasa noastra. Atelierul va dura 2 ore. 

Actiunea va avea loc la TipTop din Drumul Taberei.  Intalnirea va avea loc chiar in fata la TipTop, la ora 9:30-10.00, iar actiunea se va termina la 12:00.

Parintii care vor dori, pot cumpara traistuta confectionata de propriul copil - 15 lei.

Banii obtinuti din vanzarea traistutelor vor fi folositi in scopuri caritabile (haine si alimente de Craciun pentru 2 copii  cu situatie materiala precara, din clasele pregatitoare din scoala noastra).Prezenta nu este obligatorie, participa doar cine doreste.

 

 

Atelier de pictat globuri

Miercuri, 11 decembrie, intre orele 10.30 si 12.30, mergem la Mc Donalds"s Lacul Morii pentru un atelier gratuit de 2 ore, in care vom picta globuri de Craciun, cu toate materialele puse la dispozitie, in vagonul-trenulet de langa restaurant.  Prezenta nu este obligatorie, participa doar cine doreste.

Programul zilei de miercuri este:

1. Lb. romana

2. Matematica

3. Atelier 

Intoarcerea la scoala la ora 13.00 

 

Simte matematica!

Goethe-Institut ne invita la expoziţia „Simte Matematica!”, un proiect interactiv organizat în parteneriat cu Muzeul „Mathematikum“ din Giessen, Germania. Prezentată în mai multe ţări din Europa, America şi Asia, expoziţia ajunge la Bucureşti, la Muzeul Naţional Tehnic „Dimitrie Leonida“, unde va putea fi vizitată în intervalul 5 – 24 noiembrie.

Rezervare confirmata pentru 20 noiembrie, ora 11.00. Intrarea este libera. Transportul cu masinile parintilor disponibili, intalnire la poarta scolii. 

Simte matematica! - informatii

Vizitatorii vor descoperi practic, prin joc, informaţii utile despre concepte abstracte. Exponatele nu doar că pot fi atinse, dar devin adevărate provocări pentru cei ce vor să-şi pună mintea la încercare: să compună un puzzle, să construiască o replică a podului Da Vinci, să se privească în oglinzi paralele, să redescopere legile simple ale geometriei asamblând diverse forme şi multe altele. 

Douăzeci de exponate ingenioase îşi aşteaptă vizitatorii, reprezentînd o selecţie din cele mai populare experimente ale colecţiei Muzeului „Mathematikum“ din Giessen, Germania, primul muzeu interactiv din lume dedicat matematicii. Expoziţia a fost creată acum 10 ani şi s-a bucurat de succes, înregistrînd peste 1,5 milioane vizitatori care s-au lăsat fascinaţi de lumea matematicii. 

Salata de legume

Vineri, 1 noiembrie, in ora de Abilitati practice vom face o salata de legume. Fiecare elev isi va aduce:

- 1 sort de bucatarie

- 1 prosop de bucatarie 

- 1 suport din lemn sau plastic pentru taiat legumele (fara cutit, avem cutite de plastic)

-  legumele preferate in salata

- 1 castron  pentru amestecat legumele

- optional - bonetica pentru pus pe cap, alte ingredinte preferate in salata 

 Vom folosi seturile de tacamuri (cutitele/lingurile/furculitele) din plastic de la masa "Scoala dupa scoala" , iar farfurii din plastic avem la dulap. Uleiul si sarea le voi aduce eu. 

Laboratorul verde al Reciclarii

Un prim proiect național la care sunt invitați să participe elevii  din școala noastra. Miercuri, 30 octombrie, vom vizita alături de colegii acest laborator mobil ce poposește pentru voi și la școala noastră.

Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat și adaptat pentru mințile curioase și inventive ale copiilor, venind în întâmpinarea lor într-o formulă high-tech, dinamică și interactivă. Cunoscând preocupările celor mici, Eco-Rom Ambalaje le propune acestora o experiență multimedia completă, stimulându-le interesul față de procesul de colectare seletivă printr-un joc de echipă pe tablete PC, prin vizionarea unei animații pe tema colectării separate și a unui spot didactic în ceea ce privește reciclarea de ambalaje. 

Un tur virtual puteti vedea aici iar poze de la activitate in sectiunea Poze.

Laboratorul utobuz

Halloween

Joi, 31 octombrie, sarbatorim Halloween cu dovleci si multe surprize. 

 

    

Excursie Zarnesti

Sambata, 5 octombrie, excursie de 1 zi cu autocarul la Rezervatia de ursi de la Zarnesti.  Pret  50 lei (40 lei transport + 10 lei intrarea in rezervatie/copil si 40 lei/adult). Traseul va fi urmatorul: Bucuresti - Rezervatia de ursi Zarnesti- Cetatea Rasnov- Pestera Valea Cetatii -  Bucuresti. 

Intalnire la ora 7.00 la poarta mare a scolii sau in statia Poiana Muntelui (depinde unde poate parca autocarul). 

Elevii vor avea un rucsac cu apa, mancare si banii pentru intrarile la Cetatea Rasnov  5 lei si Pestera Valea Cetatii  7 lei. 

   

 Expozitia -Xperiment! - Omul si Viata - 27.09.2013

Vineri, 27 septembrie, de Ziua Scolii se desfasoara activitati extrascolare. 

Clasa noastra va merge la ora 9.30 la Institutul Francez pentru a vizita expozitia -Xperiment! - Omul si Viata: Expozitie interactiva pentru copii - din cadrul Bucharest Science Festival 

Intalnire la poarta mare a scolii la ora 8.30, mergem cu masinile cu parintii. Programul zilei de vineri se va termina la ora 13.30 (dupa festivitatile prilejuite de ziua scolii).  Copiii sa aiba la ei o gentuta/rucsacel cu apa si ceva de mancare.

Copacelul clasei a II-a B

Vineri, 20 septembrie, intre 10.00 - 11.00,  in cadrul Proiectului international "PLANT A TREE FOR PEACE"  clasa noastra va planta un copacel in curtea scolii.  

Copacelul se gaseste in fata ferestrei clasei si va rodi, conform dorintelor copiilor: mere, pere, capsuni si chiar va rezolva temele. 

 

Carnaval si Serbare de Premiere

  1. Joi, 20 iunie, clasa noastra organizeaza cu ocazia sfarsitului de an scolar o petrecere/carnaval cu dans, muzica, jocuri, sucuri, prajituri, avem chiar si tort  si multa distractie pentru copii.

Copiii pot veni costumati cum doresc sau pot purta doar un element de costum: palarie, masca, peruca, ce are fiecare.  

Parintii pot aduce, daca doresc, suc , prajituri/pateuri/orice considera potrivit  pentru copii (in cantitati mici, deoarece avem deja 2 torturi si sampanie)

Vom invita la petrecere si profesorii clasei si sunt bineveniti si parintii care sunt liberi.

Petrecerea va incepe la ora 9.00 si se va termina intre 11.30-12.00.

  2.  In aceeasi zi,  dar incepand cu ora 16.00 va avea loc Serbarea de Premiere cu urmatorul program:

- acordarea diplomelor si medaliilor de la activitatile extrascolare si a pachetului de premiu de final de clasa I - in sala noastra de clasa- (elevii care au primit deja medalii si diplome sunt rugati sa le aduca pana joi)

-  la ora 17.00 vom iesi in curtea scolii la Serbarea de Premiere organizata de scoala  

 

 3. Vineri, 21 iunie, prima zi dintr-o lunga si  binemeritata vacanta.

 

SCOALA NATURII

Gradina Botanica ofera o serie de activitati educationale legate de botanica, horticultura si stiintele naturii pentru gradinite, ciclul primar si gimnazial dar si pentru publicul larg. De-alungul anului si in diverse locatii din gradina se desfasoara expozitii tematice si evenimente speciale.Grupurile de copii pot participa la activitati de educatie ecologica cuprinse in programul educational Scoala Naturii. Acestea sunt special concepute pentru diverse grupe de varsta.

http://www.gradina-botanica.ro/scoala-naturii

Clasa noastra va participa la acest program miercuri, 19 iunie, incepand de la ora 9.00, la activitatea "Ghiceste-ma!", coordonata de cercetatorii institutiei.

Intrare gratuita.

foto 01 

Cluburile SETS -  Miscare si Distractie!” se organizeaza in scolile implicate in miscarea Si eu traiesc sanatos!

Cluburile SETS -  Miscare si Distractie!” se organizeaza in scolile implicate in miscarea Si eu traiesc sanatos!Scopul „Cluburilor SETS - Miscare si Distractie!” este ca voi, copiii, sa faceti miscare: alergari, concursuri de role, fotbal, volei, skateboard, mers cu bicicleta, orice alta activitate sportiva usor de organizat in scoala. Clasa noastra este inscrisa in acest club.  Detalii pe www.sets.ro

Activitatile sportive le vom organiza in ultima saptamana de scoala, luni, 17 iunie, in ora de educatie fizica, de la 11.00 la 12.00.Fiecare elev va veni cu "echipamentul" preferat: minge, role, bicicleta, skateboard, trotineta etc.  

  

Salata de fructe

Vineri, 14 iunie, in ora de Abilitati practice vom face o salata de fructe. Fiecare elev isi va aduce:

- 1 sort de bucatarie

- 1 prosop de bucatarie 

- 1 suport din lemn sau plastic pentru taiat fructele

-  fructe proaspete sau din conserva

- 1 castron  pentru amestecat fructele

- optional - bonetica pentru pus pe cap si frisca - cine doreste

 Vom folosi seturile de tacamuri (cutitele/lingurile/furculitele) din plastic de la masa "Scoala dupa scoala" , iar farfurii din plastic avem la dulap. 

 

                                                                                                                                 12.06.2013 

Tabara la munte

Complexul Turistic "Izvorul cu pastravi"  

(Poiana Tapului)

 http://www.izvorulcupastravi.ro   3* cu 2 - 3 locuri în cameră, TV,  baie proprie

 Perioada 15 - 20 iulie

6 zile, 5 nopți cazare, pensiune completă, program zilnic de activitati sportive cu prof. ed. fizica, drumetii, binecunoscutele jocuri, discoteca, carnaval, karaoke.

Excursie de 1 zi

Scoala organizeaza o excursie la Vulcanii Noroiosi- Buzau ( cu vizitarea Taberei de sculptura Magura si Manastirii Ciolanu) in ziua de 6.06.2013. 
 

Opera Nationala Bucuresti

 

Duminica, 21 aprilie, ora 11.00  spectacolul de balet "Alba ca zapada si cei 7 pitici", in sala mare a Operei, pret 15 lei. 

                                                                                                                                                    18.03 .2013

Detalii spectacol - click

 

Saptamana Altfel

 

Luni 1 aprilie Activitate de lb engleza in laboratorul de informatica al scolii (etajul 2) impreuna cu elevii clasei a V-a B sub indrumarea d-nei prof. lb engleza Andreea Silter. Fiecare elev sa aiba la el userul si parola de acces pentru site-ul www.ourdiscoveryisland.com

Marti, 2 aprilie -  Vizita Detasamentul de Pompieri ”Bujoreni(B-dul Timisoara).

Miercuri, 3 aprilie -   Vizita studiourile televiziunii DIGI 24 (Sos. Panduri). 

Joi, 4 aprilie  -   Vizita  Institutul Astronomic al Academiei Romane (Parcul Carol). 

Toate activitatile sunt gratuite si nu sunt obligatorii. 

 

Circul Globus

 

Marti, 19 martie, spectacolul "Galele Circului", de la ora 10.00. 

Circ & Variete Globus, afis Galele Circului editia a XII-a

 

 

Teatrul Excelsior

 

14 februarie 2012 - joi- spectacolul  "Nemaipomenitele aventuri ale lui Nils"

 

Vizita la Zana Maseluta - 13 februarie

 

Programul educational"Sa crestem zambete sanatoase"

Prin acest program, copiii beneficiaza gratuit de o vizita de acomodare Happy Visit, distractiva si educativa, in care Zana Maseluta si spiridusii ei sunt insotitorii celor mici si impreuna...

 • Vor invata cum functioneaza scaunul dentar
 • Vor desena si vor exersa tehnici de periaj corect
 • Vor juca scenete pentru a se acomoda cu rolul de pacient

Tot in cadrul acestei vizite gratuite la DENT ESTET 4 KIDS & 4 TEENS 2, timp de o ora si jumatate micutilor le sunt prezentate ambientul special amenajat pentru ei, spatiile de joaca, jocurile si jucariile, cabinetele personalizate cu animatii specifice copilariei si, bineinteles, personalul.

In plus, copiii vor beneficia de o consultatie completa gratuita ce include sfaturi pretioase precum necesitatea purtarii unui aparat dentar, sau importanta monitorizarii modului in care se dezvolta dantura.

Pentru ca fiecare copil sa inteleaga importanta unui zambet frumos, Zana Maseluta le va divulga cateva din secretele unei danturi sanatoase. Ei vor invata:

 • Cine produce caria dentara?
 • Ce este placa bacteriana?
 • Care sunt hainutele dintisorului?
 • Care sunt tipurile de dinti si rolurile acestora?
 • Cat de des trebuie folosita periuta de dinti ?
 • Cat de important este aparatul dentar ?
 • Cum sa-si asigure frumusetea dintisorilor? 
 • Clasa noastra participa la acest program. Cei interesati sunt rugati sa ma anunte pentru inscriere.
  Vizita este programata pe 13 februarie, ora 10.00 si este gratuita. Intalnire la scoala la ora 9.00, intoarcere la ora 12.00.
           Multumim d-nei Capiteanu, mama lui Ingrid, cea care ne-a facilitat inscrierea in acest program. 

Proiectul „Ora de educaţie muzicalã”

Proiectul „Ora de educaţie muzicalã”, un program de educaţie nonformalã, marca Radio România Cultural, continuã joi, 31 ianuarie 2013, de la ora 13, la Liceul  ”Antim Ivireanul”.

Invitatul acestei lecţii de muzicã este violoncelistul Radu Sinaci, component al Orchestrelor Radio. Scolarii din învãţãmântul primar vor afla de la Radu Sinaci şi Cristian Marica, prin joc şi joacã, despre mesajele pe care le transmit instrumentele muzicale.

Impresiile elevilor vor fi preluate şi difuzate în emisiunea Alernative (realizator Mirela Nicolae).

Pentru mai multe detalii: www.radioromaniacultural.ro,www.culturalazi.ro .

 Impresiile elevilor vor fi preluate şi difuzate în emisiunea Alernative (realizator Mirela Nicolae). Un CD cu emisiunea va ajunge si la noi la scoala.

Elevii clasei I B care raman joi, 31.01 la "Scoala dupa scoala" dar si ceilalti care doresc sa participe la "ora de muzica" sunt bineveniti.

Multumim d-nei Capiteanu, mama lui Ingrid, cea care ne-a facilitat inscrierea in acest program.  


Concurs desene- Carrefour

 

Clasa noastra participa  la concursul de desene organizat de Carrefour Militari. 

Tema desenului este "Mos Craciun poposeste la Carrefour" si „Să descoperim cadourile iepuraşului de la Carrefour!” - desenele le puteti vedea in sectiunea poze.

Doar 5 dintre planse vor fi trimise catre organizatori si vor  participa la tombola.

Succes! 

 

IMAX

 

Copiii care nu au program vineri, 30 noiembrie, sunt asteptati la ora 9.30 in clasa, sa impodobim impreuna bradul si la 11.20 sa vizionam filmul educational "Spre Arctica" 3D la IMAX Cotroceni.

 http://static.cinemagia.ro/img/db/movie/57/83/60/to-the-arctic-3d-622652l.jpg

 

Moş Craciun te invită in Lumea Poveştilor - info pentru parinti

 

 Image

http://www.posta-romana.ro/posta-romana/centru-de-presa/comunicate/Regulament-campanie-Mos-Craciun-te-invita-in-lumea-povestilor.html

Spectacol teatru

 Joi, 15 noiembrie, spectacolul "Lampa lui Aladin" la Teatrul Tandarica. 

Pret (bilet + transport) 12 lei  Ora de intalnire  8.45 in curtea scolii.

 

Elevii vor avea asupra lor o gentuta/rucsacel cu o sticla cu apa, fara mancare !! si vor fi imbracati intr-o tinuta adecvata unui spectacol de teatru. 

Intoarcerea la scoala va fi in jurul orei 12.00, urmeaza masa din cadrul programului "Scoala dupa scoala" si intre orele 12.30- 13.00 elevii vor pleca acasa. 

 Prezenta la activitate nu este obligatorie. Cine nu doreste sa mearga la teatru, ramane acasa.Joi, 15 noiembrie, spectacolul "Lampa lui Aladin" la Teatrul Tandarica. 

Excursie

Vineri, 12 octombrie, excursie de 1 zi cu autocarul la Salina Slanic Prahova.  Pret  30 lei. Traseul va fi urmatorul: Bucuresti- Manastirea Ghighiu- Muzeul Ceasurilor Ploiesti- Salina Slanic Prahova- Manastirea Zamfira- Bucuresti

Intalnire la scoala la ora 7.30 

Elevii vor avea un rucsac cu apa, mancare si banii pentru intrarile la Salina Slanic Prahova (6 lei http://www.slanic.ro/ ), Muzeul Ceasurilor Ploiesti (2 lei http://www.cimec.ro/Muzee/ceasuri/ceas.htm )

 

Prezenta la activitate nu este obligatorie. Cine nu doreste sa mearga, ramane acasa. 

Spectacol teatru

Marti, 9 octombrie, spectacolul "Taramul vrajit" la Teatrul Excelsior.  

Recent Videos

516 views - 0 comments
503 views - 0 comments
436 views - 0 comments
505 views - 0 comments